Hederus Malmström arkitekter – från idealism till kritisk regionalism (Kommande)

Beskrivning

En berättelse om vårt arkitektliv och samarbete under drygt 50 år. Inte som en vanlig arkitekturbok utan en rikt illustrerad berättelse om tankar, ambitioner, bekymmer och komiska situationer som uppstått under den tid som gått. En tid under vilken arkitektarbete och villkoren för skapande helt förändrats i takt med samhällsförändringar och nya tekniska förutsättningar. Och hur vi själva mötte detta, genom skissande, tecknande och måleri.

Vi vill  ge yngre läsare en bredare kunskap om yrket genom att berätta om hur arkitektlivet såg ut förr på kontoren.  Att belysa detta genom att beskriva sådant som inte längre finns. Vem vet idag vad en radermall eller ritbordsborste är?

Berättelsen startar med den omdanande utbildningstiden under 60-talets slut. Följs av livet som unga arkitekter på arkitektkontor som Erskine respektive Nyrén i början på 70-talet. Därefter drygt 10 år som delägare i det kollektivägda Landskapslaget. Till sist verksamheten i det egna företaget Hederus Malmström arkitekter och hur det efter olika turer blev HMXW arkitekter. Som lever vidare än idag under samma namn – men utan oss två. Vi beskriver ett urval av såväl utförda som ofullbordade projekt. Lyckade eller mindre lyckade. Till de lyckade hör först och främst ett antal intressanta skolor samt inte minst Stumholmen och Marinmuseet i Karlskrona.

 

 

Ytterligare information

Band

Illustrerad

Sidor

Språk